Emoční tuk

Emoční tuk

Už mám zase na něco chuť. Nejhorší to bývá večer, když si po dlouhém dni sednu u televize a je konečně trochu klid. Najednou to na mě přijde… nezvladatelná chuť na cokoli … na sladké, slané, mastné, kyselé, na víno 😊…Teď večer už rozhodně nebudu nic jíst! Jsem tak tlustá, vypadám hrozně! Pořád držím nějakou dietu, cvičím a stejně nic! … Znáte to?
Nezvladatelná chuť na cokoli nám ukazuje, že nám chybí nějaká emoce a my se ji snažíme nevědomě zahnat. Emoční hlad je jiný než ten fyzický, který signalizuje žaludek. Nevnímáme ho proto, abychom se nasytili, ale abychom změnili svou náladu, pocit nebo situaci. Vezmeme si něco sladkého, protože nám chybí láska, pohlazení, obejmutí, pochopení, něha, abychom danou emoci umlčeli.
Psychická příčina obezity značí, že máme nadměrnou potřebu ochrany před okolním světem. Bojíme se opětovného ublížení, kritiky, bolesti, nepochopení, samoty, máme strach z budoucnosti, strach z toho, že už nikdy nebude lépe a vše bude jen špatné nebo horší. Jsme z našeho života zklamaní, máme v sobě bolesti a těžkosti minulosti. Máme podvědomou potřebu se obhajovat a chránit. Stavíme okolo sebe ochranný štít, aby nám nemohlo být znovu ublíženo. Je to kolotoč a naše myšlenky se zaobírají pořád stejným směrem. Zažíváme stále stejné negativní pocity, jíme nezdravá jídla, přejídáme se...
emoční tuk
emoční tuk

Jak se zbavit emočního tuku?

Sedni si, uvolni se a uvědom si své myšlenky, které tě omezují a vyvolávají v tobě negativní emoce a pocity. Nauč se chápat smysl zkoušek, které dostáváš. Začni brát překážky jako výzvy, které tě mohou posunout dál. Přestaň se cítit jako bezmocná oběť a vezmi zodpovědnost za svůj život do svých rukou. Přijmi svou minulost a proměň ji v moudrost. Odpusť sobě i ostatním všechno, co tě trápí. Přijmi se takový, jaký jsi, i se všemi svými nedokonalostmi, na kterých můžeš začít vědomě pracovat. Žij svůj život vědomě. Uvědomuj si myšlenky, které se ti honí hlavou, slova, kteřá říkáš, tvoříš tak svůj život. Přestaň se podceňovat a začni si věřit. Začni věřit životu, odevzdej mu své strachy, obavy a nech věci volně plynout. Vnímej krásy, které život nabízí. Neřeš věci, které nemůžeš ovlivnit a začni se soustředit sám na sebe. Najdi v sobě vnitřní sílu a odvahu. Soustřeď se na lásku a klid. Změň nastavení negativních podvědomých programů ve své hlavě. Změň přístup k sobě, k ostatním, k životu. Buď veselý, pozitivní a soustřeď se na to hezké kolem sebe. Začni si svůj život užívat, dělej si radost a chovej se k sobě s LÁSKOU A POKOROU ❤️. To je ta nejúčinnější dieta.
Příště, až na tebe přijdou chutě, zkus se nejdřív zastavit a uvědomit si, jakou emoci chceš zajíst? Smutek? Samotu? Strach? Lítost? Bolest?
Zjisti, co ti skutečně chybí, co potřebuješ? Pochopení? Pohlazení? Podporu? Něhu? Lásku? Bezpečí?
Meditace
Workshopy
Další články