Opusťte svou komfortní zónu

Už jste někdy slyšeli, že jsme tvůrci svého života a tvoříme si ho sami? To, co se nám v životě děje, není náhoda. Jedná se o zrcadlení našeho přesvědčení, chování a našich myšlenek. Je to jeden ze zákonů vesmíru, který platí úplně pro všechny.
Věřím, že každý z nás tady máme prožít určité „osudové“ okamžiky (zážitky, situace, věci), ale jakou cestou k nim dojdeme a půjdeme dál je jen na nás. My jsme tvůrci svého života. To, co je uvnitř nás se projevuje i navenek. Je-li uvnitř nás klid a harmonie je i v našem životě. Je-li uvnitř nás chaos, neprožíváme-li své dny vědomě, nemáme jasné plány a cíle, je chaos i v našem životě.
Pokud chceme začít žít svůj život vědomě a konečně podle svých představ, můžeme kdykoli začít. Nikdy není pozdě.
Komfortní zona
Komfortní zona
Začněte tím, že si uvědomíte své chování a myšlenky. Naše slova a myšlenky malují naše dny a je jen na nás, jaké obrazy chceme žít. Vědomě, se soustřeďte na to, jakým způsobem přemýšlíte, jak vypadá Váš pohled na svět, co si o něm myslíte, jaké jsou Vaše zvyky. Všímejte si toho, jak přemýšlíte, co si o sobě myslíme, jak se k sobě chováte a jak se chováte k ostatním. A pracujte na tom, co se Vám nelíbí. (Jak, se brzy dozvíte.)
Často žijeme život, jaký nechceme. Dějí se nám situace, které nechceme. Chováme se tak, jak nechceme. Necháváme sebou vláčet a manipulovat. Žijeme ve stereotypech. Stěžujeme si, zlobíme se, litujeme se a jsme nevědomými obětmi svého života. Způsob, jakým o určitých věcech přemýšlíme a naše názory, nám brání vzít si to nejlepší, co život nabízí.
Z 95 % žijeme naše podvědomé programy. Tyto programy máme uložené v podvědomé mysli a vznikají spojením myšlenky a pocitu.  Podvědomé programy jsme do sebe „uložili“ během života. Buď vlastními zkušenostmi nebo jsme je přejali od někoho jiného. Nejdříve od rodičů, kteří nás vychovávali, od sourozenců, babiček, dědečků, učitelů, kamarádů… Programy v podvědomé mysli, které nechceme, můžeme odstranit nebo změnit. (Jsou na to různé techniky a určitě Vám sem brzy nějakou vložím.)
Abychom s našimi programy mohli vědomě pracovat, je potřeba vědět, jak funguje naše mysl. Naše mysl se skládá ze dvou na sobě vzájemně závislých částí. Ty spolupracují, mají různé úkoly a různým způsobem se učí. Jedná se o vědomou a podvědomou mysl. Vědomá mysl je kreativní. Způsob, jakým reagujeme na život, můžeme měnit, jak jen chceme. Jsme jejím pánem. A naše podvědomá mysl jede na playback. Jsou tam uložené naše zvyky, chování a přesvědčení. Když se díváme na svět přes vědomou mysl, můžeme zapojit naše touhy a přání a dělat v životě věci tak, jak chceme. Ale pokud se díváme na svět naší podvědomou myslí, řídí nás naše programy. Reagujeme nevědomě, podvědomě.
Pokud chceme v přítomnosti dosáhnout trvalého pocitu štěstí, musíme se naučit milovat sami sebe. Přijmout se takový, jací jsme. Osvobodit své vnitřní dítě a naplnit ho chybějícími pocity lásky a bezpečí. Probudit v sobě sebelásku, sebeúctu, sebepřijetí, svobodu, schopnost, cítit se tak, jak si přejeme bez omezujících pocitů strachu, smutku, bolesti, vzteku apod. Přestat žít svůj život svázaní a omezovaní svou minulostí. Proměnit minulost v moudrost a začít budovat lepší budoucnost.
Každý z nás je tvůrce svého života, tvořivé vědomí a vše, co prožíváme je jen odraz našeho vnitřního světa. Pokud si uvědomíme, že vše máme ve svých rukách, staneme se vědomým tvůrcem svého života. Převezmeme zodpovědnost za svůj život a začneme ho tvořit takový, jaký skutečně chceme.
Pojďte do toho 😊. Jakmile se rozhodnete a nastoupíte do vlaku změny, začnete poznávat sami sebe z jiného pohledu. Opustíte svou komfortní zónu všeho známého. Pustíte se do objevování sebe sama, do osobního rozvoje, do Vaší transformace.  Začnou k Vám přicházet nové věci, nové informace, otevírají se nové možnosti a začínáte cítit, že to je ono. To je to, co chcete!
Ale pozor. Přesně v tom „nej“ okamžiku, nastává další období, období „strachu“. Vaše podvědomá mysl a tělo Vás začnou přesvědčovat, že to je úplná blbost. Že to nezvládnete, že na to nemáte, že vám to nepůjde. Vaše mysl s vámi bude mluvit velmi přesvědčivě, abyste se raději do ničeho nepouštěli, že tady je vám dobře. Ať tomu nevěříte a držíte se svých osvědčených zvyků.  Začnete mít výmluvy proč to nejde, proč se na to radši vykašlat a přepadnou vás nejrůznější pochyby, pocity beznaděje, zoufalství nebo smutku. Budete to chtít vzdát a začnete hledat pomoc a ujištění u druhých. Podvědomá mysl má ráda svůj stereotyp, pocit bezpečí. Vy se teď pouštíte do něčeho nového a neznámého.
V tuto chvíli musíte najít svou vnitřní sílu a vydržet. Nenechat se od svého cíle odradit. Pokud tohle období překonáte, máte vyhráno 😊. Dostanete nový náboj, více síly i chuti se do všeho pustit. Začnete si být jistější. Budete cítit, že se opravdu chcete změnit! Že na to máte! Že jste připraveni! Postavíte se čelem výzvám a budete nacházet řešení. Dostanete se do fáze růstu, objevování sebe sama, pochopení, uvědomění, radosti. Spoustu věcí Vám začne dávat smysl. Věci se začnou propojovat. Naleznete hlubší smysl života a budete ze sebe nadšení. Budete nadšení z výsledků, které se začnou dostavovat a budete si dávat další a další cíle.  
Jaká je první rada? … Věřte si! Opusťte svou komfortní zónu a vydržte. Rozběhněte se za svým novým lepším životem. Vy to zvládnete!
Meditace
Workshopy
Další články