Životní energie

Životní energie k nám přichází a my ji můžeme čerpat ze Slunce, ze Země a ze vzduchu. Vedlejším zdrojem můžou být také velké staré stromy.
Energii můžeme vidět
Když se podíváte proti modré obloze, a rozostříte zrak, můžete vidět taková malá pohybující se bílá světýlka. Malé zářivé kmitající kuličky. Když svítí slunce, tak se několik těchto kuliček spojí a vytvoří kuličky vitality. Ty pak přijímáme éterickým tělem a čakrami. Když svítí slunce, cítíme se nabití a plní energie.
energie
energie
Energii můžeme cítit
Protřepte ruce, prsty, promněte dlaně a přiložte špičku jazyka na patro. Párkrát se pozvolna nadechněte a vydechněte. Dejte ruce cca 10 cm od sebe a soustřeďte se na pocit ve svých dlaních. Dál klidně dýchejte a začněte ruce pozvolna přibližovat a oddalovat. Na nic nemyslete, jen se soustřeďte na pocit ve svých dlaních. Můžete cítit tlak, pružení, teplo, jemné chvění apod.
Naši energii ovlivňují naše myšlenky a pocity. Energetické tělo reaguje na všechna naše slova, myšlenky a emoce. Když se zlobíme nebo máme negativní myšlenky, energie v našem těle výrazně poklesne a naopak. Můžete to vyzkoušet :-).
Ještě jednou prociťujte energii ve svých dlaních, ale než to uděláte, řekněte nebo jen pomyslete na jakoukoli negativní emoci, např. zloba, nenávist, vztek… a 3x ji zopakujte. Nechte ji třikrát projít ve své mysli. Energie ve vašem těle výrazně poklesne. Ucítíte ji mnohem menší, jako by se vytratila.
Naopak, zkuste říct 3x za sebou jakoukoli pozitivní emoci, např. láska, radost, štěstí… a prociťte energii ve svých dlaních. Energie ve vašem těle se výrazně zvýší. Ucítíte ji jemnější, větší a silnější.
Energie má také tendenci přecházet z člověka, který ji má hodně na člověka, který ji má méně nebo málo. Určitě už jste se někdy setkali s člověkem, kdy jste se po chvilkovém hovoru cítili nabití a plní elánu. Nebo naopak, Vám ji může někdo vysát a Vy se po chvilkovém hovoru z ničeho nic cítili unavení a bez energie.
Čerpání prány
Prána Země vystupuje pár centimetrů nad zem a pokud chodíme na boso (kožené a gumové boty snižují absorpci prány o třicet až padesát procent), velmi zvyšujeme příjem této energie. Když si venku lehneme do trávy (bez podložky), velmi rychle ji můžeme přijímat do celého těla.
Pokud jste unavení a potřebujete rychle dobít energii proveďte - Pránické dýchání. Při tomto dýchání absorbujete velké množství energie a během chvilinky se budete cítit mnohem lépe.
  1. Přiložte jazyk na patro a pomalu se nadechněte do břicha a na malou chvilku zadržte dech
  2. Pomalu vydechněte a než se znovu nadechnete, na malou chvilku opět zadržte dech
  3. Celé pomalé dýchání do břicha se zadržováním dechu po nádechu a výdechu párkrát zopakujte
S energií můžeme vědomě pracovat
S životní energií můžeme vědomě pracovat a směřovat ji tak, jak potřebujeme. Můžeme s ní pracovat v běžném životě, můžeme s ní pomáhat, čistit, tvořit, léčit … Její přímé působení způsobuje uzdravení na fyzické úrovni a dochází ke spuštění samoléčebných a regeneračních procesů.
Meditace
Workshopy
Další články