Zázračné rostliny

Maca peruánská (Lepidium)

Královna And. Patří mezi superpotraviny. Používá se jako mletý prášek z kořene. Sušená maca obsahuje přibližně 59% sacharidů, 8,5% vlákniny a přes 10% bílkovin. Protein v mace obsahuje 20 aminokyselin, 7 z 8 esenciálních. Maca je bohatá na vápník, hořčík, fosfor, draslík, síru, sodík a železo, obsahuje stopové minerály jako zinek, jod, měď, selen a mangan. Je bohatá na vitamíny B1, B2, C a E.
Pomáhá při mužské impotenci a ženské frigiditě, výrazně podporuje a stimuluje sexuální funkce (vyšuje libido). Účinkuje jako afrodiziakum. Mužům při problémech s prostatou. Při mužské neplodnosti (zvyšuje pohyb a pohyblivost spermií). Přírodní alternativa steroidním anabolikům pro sportovce pro bohatý obsah sterolů, podporuje růst svalové hmoty, zrychluje regeneraci svalů.
Velmi působí na imunitní systém. Omlazuje organizmus a snižuje příznaky stárnutí.
Snižuje pocit úzkosti a stres. Podporuje paměť, koncentraci a myšlení. Pomáhá také při chronickém únavovém syndromu.
rostlina
rostlina

Tribulus

Je přírodním stimulantem hladiny testosteronu, podporující správnou hormonální aktivitu a sexuální funkce. Má výrazný účinek na podporu sexuální funkce u mužů. Říká se mu přírodní viagra. Zvyšuje libido (chuť na sex), dále zlepšuje spermatogenezi a potenci. Pozitivně podporuje tvorbu energie, regeneraci, svalovou vytrvalost a imunitní funkce organismu. Při dlouhodobém používání navrací elán a životní vitalitu.

Kustovnice čínská

Léčivá rostlina, která podporuje dlouhověkost, vitalitu a sexuální potenci. Plody rostliny obsahují silné antioxidanty a díky jejich schopnosti neutralizovat volné radikály pomáhají zabraňovat poškození buněk a následnému stárnutí organismu.
Podporuje imunitní systém a redukují množství antigenů, které souvisejí s alergickými onemocněními. Snižuje krevní tlak, zlepšují tvorbu krve (stimulují tvorbu bílých a červených krvinek), má příznivý vliv na zrak a funkci jater. Pomáhá při chronickém kašli, závratích, při nemocích jako je tuberkulóza a cukrovka.
kustovnice
kustovnice

Kurkuma

Má nejméně 150 prokázaných léčivých účinků, včetně výrazného protirakovinného působení. Jako jedna z mála látek je schopna přejít přes krevní bariéru mozku, proto je považována za možný lék na celou řadu neurologických poruch. Pomáhá při nemocech Alzheimer, Parkinson a pomáhá po následcích mrtvice.
Velmi silný antioxidant a mý výrazně protizánětlivé účinky. Podporuje celkovou dobrou kondici mozku. Má výrazné protizánětlivé účinky.

Hořčičné semínko

Je v něm zastoupeno velké množství vitamínu, enzymů a dalších látek, které mají blahodárný vliv na lidský organismus. Obsahuje selen, mangan, hořčík, tryptofan, fosfor, B komplex, vitamín A, C a omega 3 mastné kyseliny.
Má protirakovinné a protizánětlivé účinky. Působí antibakteriálně, antisepticky i protiplísňově. Zklidňuje revma, artritidu, snižuje tlak, snižuje hladinu cukru i cholesterolu.
Pomáhá při problémech se spánkem. Zmírňuje migrénu.
Podporuje trávení a spalování tuků a tím pomáhá také při hubnutí.

Guarana

Je známá pro své povzbuzující účinky. Zlepšuje paměť a soustředění. Snižuje únavu, udržuje pozornost a bdělost. Je vhodná při nervovém vypětí, při depresích a může se použít při rekonvalescenci po dlouhé nemoci. Kladně působí na nervový i tělesný stav, stimuluje mozkové funkce a podporuje mozkovou činnost.

Kardamon

Obsahuje celou řadu éterických olejů, karboxylové kyseliny a vitamíny. Semena obsahují velké množství bílkovin, tuků a sacharidů včetně škrobu.
Má příznivé účinky na zažívání, působí proti žaludečním potížím (pálení žáhy).
Tonizuje, má antiseptický a diuretický účinek.
Když rozkoušeme pár semínek, má velice uklidňující vliv na nervovou soustavu.
Pomáhá při opilosti a kocovině. Vylučuje z těla jedy.
Je považován za afrodiziakum.

Spirulina

Je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů, beta karotenu, chlorofylu, fykocyaninu a enzymů. Obsahuje veškeré esenciální aminokyseliny. Pomáhá při únavě a vyčerpání. Obsahuje železo a vitamín B12, které podporují imunitní systém. B12 přispívá k normální činnosti nervové soustavy, psychické činnosti a k zachování normálního metabolismu. Vitamín B2 podporuje normální stav zraku, pokožky a sliznic, a pomáhá před stresem.
spirulina
spirulina
Meditace
Workshopy
Další články